Clubkampioenschappen 2016

Traditiegetrouw werd op de zaterdag voor Pinksteren het clubkampioenschap van de Abdijruiters weer verreden op het terrein aan het Ruiterpad in Aduard.

Clubkampioenschappen 2016

Op vrijdagavond hadden enkele vrijwilligers een prachtige baan met echte dressuurhekjes klaar gelegd.

De dag begon om half 10 met een dressuurproef voor de paarden. Helaas heeft niet iedereen het helmaal droog gehouden, af en toe kwam er een flinke bui met hagelstenen naar beneden. Maar dankzij twee trailers op het terrein konden de toeschouwers toch nog een beetje droog de verrichtingen volgen. Maar liefst 18 combinaties lieten hun kunsten zien aan de jury.

Daarna was het de beurt aan 4 ponyruiters om hun dressuurproef te rijden.  Inmiddels was het gelukkig weer droog geworden. Na de ponyruiters waren maar liefst 6 amazones aan de beurt die met een Bixieproef lieten zien dat je al heel jong kan begin met ponyrijden.

Nadat alle dressuurproeven gereden waren, werden de hekjes aan de korte zijde van de baan verwijderd en werden pionnetjes en een sprongetje klaar gezet voor de behendigheid. Sarah had weer een mooi parcour bedacht: binnen 2 minuten zoveel mogelijk houtjes via een slalom in een bak gooien aan het einde van de bak en terug over de hindernis én weer opnieuw.

Nadat maar liefst 12 amazones gestreden hadden in de behendigheid konden de paarden en pony’s afgezadeld worden en vond de prijsuitreiking plaats.

Clubkampioenen 2016

Clubkampioen Bixie: Mirella de Jonge met Lentebloem’s Daisy

Clubkampioen Pony’s: Miranda Zuidema met Didi

Clubkampioen Paarden: Marian Stenekes met Wup

 

Alle kampioenen, gefeliciteerd!

 

DSC01969 image1 DSC01979 DSC01909

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *