Succes voor Abdijruiters op de Groninger Kampioenschappen

In het weekend van 16 en 17 juli werden de Groninger Kampioenschappen verreden op de prachtige drafbaan in het Stadspark te Groningen. Voor het eerst sinds jaren werden er dit jaar weer selectiewedstrijden gehouden voor de dressuur, waardoor de eer van het rijden op de kampioenschappen een stuk groter was dan in de voorgaande jaren.

Nienke Dijkstra

Nienke Dijkstra Groninger Kampioen springen klasse L D/E

Op zaterdag waren er onder andere successen voor Marian Doll, die een zesde plaats in het L2 dressuur wist te bemachtigen met haar Kimberley nakomeling Gigaath. Bij het springen wist Nienke Dijkstra kampioen te worden  in de klasse L D/E met haar pony Blue Stone’s Alegria, een nakomeling van Oosterbroek Sergio. Voor het M1 had Janine Gorter zich als enige Abdijruiter geplaatst, ze reed op zondag een nette proef die beloond werd met een 10e plek, ze hoefde dus geen tweede proef te rijden.

Op zondag was Stephanie Berends succesvol in het Z1, ze wist de eerste proef te winnen met Sipko’s Colorado en werd in dezelfde rubriek vierde met Sipko’s Enrico. In de tweede proef wist ze deze plaatsingen vast te houden, maar de gemiddelden van de twee proeven zorgden ervoor dat Stephanie met Sipko’s Colorado kampioen werd met 67,65% en met Sipko’s Enrico een derde plaats behaalde.

Stephanie Berends

Stephanie Berends Groninger Kampioen klasse Z1 dressuur

Stephanie en Nienke, van harte gefeliciteerd!

Tevens mag genoemd worden dat zowel Ineke van Dieren (met Hielke H.) en Janine Gorter (met Wietse H.) als Abdijruiters kampioen klasse ZZ zijn geworden met het Z-Friezenteam Groningen dat als team uitkomt voor LR en PC Nienoord.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *