Toch mooi weer en een goede bodem bij de Abdijruiters

Na een paar behoorlijk regenachtige dagen en op vrijdag verhalen van slechte terreinen op zowel de Drentse als de Friese kampioenschappen, was het toch wel een beetje spannend of de wedstrijd van de Abdijruiters wel volledig zou kunnen doorgaan.

Op woensdag werden de ringen uitgezet en leek het terrein best wel aardig, als er maar niet te veel regen meer zou komen. Helaas kwam er donderdag maar geen eind aan de buien en ook vrijdagochtend bleef het buiig. Mechielsen heeft vrijdagochtend nog gezorgd voor wat extra zand in de dam, zodat deze mooi droog zou blijven en de ruiters, amazones, paarden en toeschouwers hier geen natte voeten zouden krijgen.

In de loop van vrijdagmiddag werd het droog en vrijdagavond konden we los met de klasse Z1, Z2 en ZZ-licht. Deze klassen werden in één baan verreden. Zo’n 22 starts vonden hier plaats en op wat donkere plekken na bleef de bodem erg mooi. Ook de ruiters en amazones hadden geen klachten over de bodem.

Zoals elk jaar hadden we ook deze keer weer erg leuke extra prijzen. De uitslagen zijn geplaatst op www.startlijsten.nl, maar de extra prijzen vermelden we hier graag. De extra prijzen werden uitgereikt aan de beste en tweede beste combinatie van het dagdeel en de beste pony combinatie.

Op vrijdagavond was Miriam Hollander met Dublin Dream de beste combinatie van de avond, zij won een waardebon van Van den Hul en Werkman Horses and Service, Fauve Meidam en Evita waren de tweede beste combinatie. Fauve won hiermee een dinerbon van Hotel Restaurant Aduard.

Zaterdagochtend mocht Annet Koning-van der Velde de waardebon van Van den Hul Horses & Service in ontvangst nemen, door haar prestaties met Deandra V. was zij de beste combinatie van de ochtend. Marian Doll was met Gigaath de tweede beste combinatie, voor haar lag een prachtige Rabobank deken klaar.

Tenslotte waren er op zaterdagmiddag nog twee waardebonnen van Van den Hul Horses & Service te verdelen onder de beste pony combinatie en de beste combinatie van de zaterdagmiddag. De bon voor de beste ponycombinatie ging naar Diniz Gozel met haar pony Sam. De bon voor de beste combinatie van de zaterdagmiddag ging naar Stephanie Berends met Giorgio. De tweede beste combinatie van de zaterdagmiddag was Dirma Doll, zij nam een mooie shabrak mee naar huis, gesponsord door Stal Harens.

We kijken terug op twee mooie wedstrijddagen, waarbij we helemaal door de Coca Cola heen zijn geraakt en geen broodje hamburger mee konden verkopen. Bedankt voor jullie komst, als vrijwilliger, ruiter, amazone, paard, toeschouwer etc. etc. We hopen jullie volgend jaar natuurlijk weer te zien!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *