Voorjaarsvergadering 2017

Gisteravond was het weer tijd voor de jaarlijkse voorjaarsvergadering, bij Sipko Sipkens.
Tijdens deze vergadering werden de kampioenen weer gehuldigd met een prachtige bos bloemen. Dit jaar werden er 5 kampioenen gehuldigd, van onze rijdende leden is dit gewoon 10%! Een percentage om als club erg trots op te zijn! Extra speciaal is een kampioen bij de pony’s, dat is Nienke Dijkstra.

Gehuldigd werden dit jaar:
– Janine Gorter en Ineke van Dieren, voor hun prestaties met het Z-Friezenteam Groningen in de klasse ZZ voor viertallen
– Stephanie Berends die outdoor kampioen in de klasse Z werd
– Marian Doll als reservekampioen klasse Z1 indoor
– Nienke Dijkstra die kampioen werd in het springen bij de pony’s

Het gebruik van de bak aan De Kaai is nogmaals benoemd. Er werd nogmaals gevraagd aan de leden om de regels na te leven. Met als extra noot het verzoek geen les te geven wanneer je hier niet toe bent bevoegd.
Er is door het bestuur ook nog gekeken naar de mogelijkheid om het pad naar de bak toe beter te verlichten, helaas loopt dit in de duizenden euro’s en gaat dit de gemeente niet lukken.

Sinds kort is er in Aduard een nieuwe stichting opgezet, Aduard 825. Zij hebben grootse plannen met het gebied waar de vereniging zit. Het bestuur is uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst en hier is gebleken dat ze goed meedenken met het bestuur.

Tijdens deze vergadering werd ook de bestuursverkiezing gehouden. Wilto Molema treedt af als voorzitter, er is tot op heden nog geen invulling voor deze vacature. Er zijn een aantal mensen benaderd, maar dit heeft geen resultaat opgeleverd. De vacature blijft vooralsnog vacant, ben jij of ken jij iemand die hier geschikt voor is? Stuur ons dan een e-mail: info@abdijruiters.nl. De secretaris en penningmeester zijn herbenoemd, Cathlijne Mechielsen heeft aangegeven nog maximaal 1 jaar zitting te nemen in het bestuur als lid.

De activiteiten voor dit jaar staan op de agenda, tevens wordt er nog gezocht naar een datum voor een gezellige buitenrit. Liefhebbers hiervoor kunnen contact met ons opnemen via Facebook of per e-mail: info@abdijruiters.nl

Tijdens de vergadering kwam ook ter sprake hoe de leden een rijvereniging anno 2017 zien. Wat moet een vereniging organiseren en waarom is iemand lid? Binnenkort zullen alle leden een enquĂȘte ontvangen waarin ze de mogelijkheid krijgen om (anoniem) aan te geven wat zij van de vereniging verwachten.

Ter afsluiting heeft het bestuur Agnes Kalk gevraagd om de leden iets te vertellen over massage bij paarden. Agnes heeft eerst een stukje theorie met de leden doorgenomen.

IMG-20170406-WA0014

Daarna zijn we naar de binnenbak gegaan waar Sipko heeft gezorgd voor een drietal brave paarden die eerst door de leden werden bestickerd.

IMG-20170406-WA0003

Op de stickers stonden verschillende lichaamsdelen van het paard, die moesten op de juiste plek geplakt worden.

Vervolgens hebben de leden nog een aantal basistechnieken van het masseren geleerd.

IMG-20170406-WA0011

Al met al was het een geslaagde bijeenkomst, met een bevredigende opkomst. Bedankt allemaal dat jullie er waren!

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *