Geslaagde onderlinge wedstrijd

Op zaterdag 2 juni werd in Aduard flink gestreden voor officiele clubkampioenschap bij de Abdijruiters. ’s Ochtends vroeg begon onze jury Marian Doll aan een pittige klus, ze mocht maar liefst 27 dressuurcombinaties beoordelen. Het spits werd afgebeten door een zeer ervaren amazone Ineke van Dieren met haar prachtige Fries Hielke W. Daarna was het de beurt aan een groot aantal B-ruiters, de meesten met een stuk minder, of helemaal geen ervaring met het rijden van wedstrijden. Daarna lieten nog enkele combinaties hun kunnen zien in de hogere klasses. Na deze combinaties, was het de beurt aan de allerjongsten. Zij lieten hun kunnen zien aan de jury, geholpen door hun moeder of een stal-genootje. Dit is altijd weer een genot om te zien hoe de kleine dames (ja sorry, geen enkele heer had zich aangemeld) met veel souplesse hun pony’s weten rond te sturen.

IMG-20180609-WA0057

Nadat alle dressuurcombinaties hun kunnen vertoond hadden werd door onze voorzitter, Wilto Molema een mooi parcours opgebouwd. Iedereen die wilde, mocht het rondje springen. Uiteraard werd eerst te voet het parcours verkend onder leiding van Wilto die veel uitleg gaf over hoe je ’t beste naar de hindernis toe kon rijden. Alle deelnemers konden de hindernissen nemen op de hoogte die zijn wilden/durfden. Bij de Bixie’s  was Jette van der Harst veruit de snelste dame. Bij de pony’s werd ook flink gereden en hadden we maar liefst drie deelnemers in de barrage. Die werd door Isabelle Ottens met gemak gewonnen.

Bij de paarden waren minder foutloze combinaties, Veerle Maslowski  wist  haar paar Genève als enige foutloos in de barrage te houden.

Nadat het parcours en de dressuurbaan weer netjes opgeruimd waren, werden de prijzen uitgereikt

De kampioenen van 2018 zijn:
Bixie: Amber van der Tuin met Nandor
Pony’s: Mirella de Jonge met haar pony Lentebloem’s Daisy
Paarden:  Veerle Maslowsdki met haar paard Genève

IMG-20180609-WA0058

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *